Nyitókép: TASR

 

Kevesebb az esélye annak, hogy azok a személyek, akik a koronavírus-járvány valamelyik hullámában átestek a koronavírus-fertőzésen megfertőződnek a Delta-variánssal, mint azok, akik két adag Pfizer-vakcinát kaptak – derült ki az izraeli tudósok medRxiv portálon megjelentetett tanulmányából.

 

A The Guardian a tanulmánnyal kapcsolatban megjegyezte, hogy még nem recenzálták, nem vizsgálták át más tudósok, így az adatokkal óvatosan kell bánni.

 

 hirdetes_400x285  

A tanulmány szerint azoknál az embereknél, akiknek két adag Pfizer/BioNTech-vakcinát adtak, hatszor nagyobb volt a valószínűsége annak, hogy megfertőződnek a Delta-variánssal, és hétszer nagyobb volt a valószínűsége a tünetekkel járó megbetegedésnek, mint azoknál az embereknél, akik már korábban átestek a covidon.

 

Az izraeli tudósok állítása szerint a természetes, a fertőzés után szerzett immunitás és az egyik leghatékonyabb vakcina által nyújtott védelem összehasonlításában az újrafertőződés sokkal kevesebbszer fordul elő azoknál a személyeknél, akik korábban már átestek a covidon.

 

„Ez az elemzés rámutatott arra, hogy a természetes immunitás hosszabb és erősebb védelmet nyújt a Delta-variáns okozta fertőzéssel, a tünetekkel járó megbetegedéssel és a kórházi kezeléssel szemben“

 

– konstatálták az izraeli tudósok.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.