Nyitókép: AFP/Getty Images

 

Írország bejelentette, hogy 18 hónapnyi lockdown után október 22-én újra megnyitja az országot.

 

 „Eljött a megfelelő idő ahhoz, hogy a rendelkezések és a korlátozások után újra működésbe hozzuk az emberek személyi szabadságát, amely elsősorban az egészségügyi hivatalok ajánlásain, az emberek viselkedésén, felelősségteljességén és megítélésén alapul“

 

– jelentette ki Micheál Martin ír kormányfő.

 hirdetes_300x300  

 

Szeptember 6-tól a beltéri és kültéri akciók, valamint a tömegrendezvények megszervezésén enyhítenek. Színházi, zenés és élő előadásokat a belső helyiségek 60 százalékos elfoglaltsága mellett lehet megrendezni, míg a kültéri rendezvényeknél az adott terület 75 százalékát lehet feltölteni oltott személyekkel. A kül- és beltéri rendezvényekre vonatkozó korlátozások következő feloldására szeptember 20-tól kerül sor.

 

A kormány azt szeretné elérni, ha fokozatosan az összes bel- és kültéri rendezvényre vonatkozó korlátozást el tudnák törölni, beleértve a kötelező maszkviselést is.

 

 „A közegészség és az emberek életének védelme olyan típusú politikát kívánt meg, amely gyakran elkeserítő volt. De összetartottunk, betartottuk az ajánlásokat, mindent megtettünk, amit tőlünk kértek, és vigyáztunk egymásra“

 

– tette hozzá Martin.

 

Az enyhítést Írországban a lakosság sikeres átoltottsága tette lehetővé, hiszen a felnőtt lakosság 90%-a már megkapta az oltást.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.