Nyitókép: TASR/AP

 

A tálibok elrendelték az afganisztáni magánegyetemeken tanuló nőknek, hogy viseljenek egész testet és egész arcot elfedő abaját és nikábot. Mindemellett a diákokat a tanteremben vagy nemek szerint kell elkülöníteni, vagy ha ez nem megvalósítható, akkor legalább függönnyel kell elválasztani a nőket a férfiaktól.

 

A tálibok által kiadott terjedelmes, az oktatásra vonatkozó dokumentum értelmében a diáklányokat csupán nők oktathatják. Amennyiben ez nem lehetséges, idősebb, jó erkölcsű férfiak is taníthatják őket.

 

 hirdetes_810x300  

A tálibok új rendelkezése nem sokkal azelőtt látott napvilágot, hogy hétfőn az afgáni magánegyetemeken és -főiskolákon megkezdődött az új akadémiai év.

 

A tálibok új rendelkezése szerint az afgán magánegyetemeken a nők számára öt perccel korábban fog befejeződni a tanítás, hogy az egyetem folyosóin ne találkozhassanak a férfiakkal. Ezután a nőknek egy külön kialakított helyen kell majd várakozniuk addig, amíg a férfiak elhagyják az épületet.

 

Az utóbbi években a nők egész alakját eltakaró muszlim ruhák jelentős mértékben eltűntek a kabuli utcákról, amelyeket inkább csak a kisebb városokban lehetett látni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!