Nyitókép: TASR/Roman Hanc

 

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hétfőn bejelentette, hogy gyorsított eljárásban fogja vizsgálni azt a kérdést, miszerint ajánlja-e a harmadik, megerősítő koronavírus elleni oltást a Pfizer/BioNTech vállalattól. A döntés a 16 év feletti személyekre vonatkozik.

 

Az esetleges harmadik adagot hat hónappal a második dózis után lehetne beadni, megakadályozva a vakcina hatékonyságának csökkenését.

 

 hirdetes_300x300  

Az EMA szakemberei gyorsított eljárásban próbálják megítélni azokat az adatokat, amelyeket a Pfizer/BioNTech vállalat bocsátott a rendelkezésükre, beleértve a jelenleg is zajló klinikai vizsgálatok eredményeit, melynek során 300 egészséges felnőtt kapta meg a harmadik vakcinát fél évvel a második adag oltóanyag után.

 

Az EMA döntése az elkövetkezendő hetekben lesz ismert.

 

Az EMA szakemberei azt is vizsgálják, hogy szükséges-e a harmadik Pfizer vagy Moderna-vakcina a gyenge immunrendszerrel rendelkező személyeknél.

 

A harmadik adag vakcinával Izraelben már oltanak, a rizikós országok közül Németország és Franciaország mérlegeli a harmadik oltás bevezetését. Szeptembertől Olaszországban a veszélyeztetett személyeknek lesz lehetőségük oltakozni a harmadik adag vakcinával.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!