Nyitókép: AFP

 

Kuba lett a világ első országa, ahol kétéves kortól már a kisgyermekeket is oltják koronavírus ellen. Az oltáshoz az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által egyelőre nem jóváhagyott hazai vakcinát használják.

 

A 11,2 millió lakosú kommunista szigetországnak az a célja, hogy az iskolák újranyitása előtt az összes gyereket beoltsa. Kubában 2020 márciusa óta az iskolák többsége zárva van. Kubában hétfőn vette kezdetét az új tanév televíziós programokon keresztül, ugyanis a kubai háztartások többségének nincs internet-hozzáférése.

 

 hirdetes_810x300  

Miután a szigetország befejezte az Abdala és a Soberana vakcinák klinikai tesztelését a kiskorúakon, szeptember 3-án megkezdte a 12 év feletti gyerekek oltását.

 

A kubai vakcinákat egyelőre nem vetették alá nemzetközi, szakmai megítélésnek. Az amerikai Novavax és a franciaországi Sanofi vállalatok vakcináihoz hasonlóan a kubai vakcinák is rekombináns protein alapú oltóanyagok, amelyek egyelőre a WHO jóváhagyására várnak.

 

A kubai kormány bejelentette, hogy az iskolákat fokozatosan, októberben és novemberben fogják megnyitni, miután az összes gyereket beoltották.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!