Nyitókép: Reuters

 

Egy vietnami férfit öt év börtönbüntetésre ítéltek azért, mert a házi karantén szabályait megszegve terjesztette a COVID-19-et.

 

Le Van Trit „veszélyes fertőző betegség terjesztése“ miatt ítélték el, ugyanis júliusban elutazott Ho Si Minh-városból, a koronavírus gócpontjából Cà Mau tartományba.

 

 hirdetes_400x285  

A 28 éves férfit azzal vádolták meg, hogy megszegte a 21 napos házi karantént a déli tartományban, ahol alacsonyabb volt a fertőzöttek számának mértéke mint Ho Si Minh-városban, július 7-én pedig pozitívan tesztelték koronavírusra.

 

Azzal, hogy a férfi megszegte a házi karantént, további embereket fertőzött meg, és közülük az egyik augusztusban meghalt. Az állami média szerint Le Van Tri nyolc embert fertőzött meg.

 

Vietnamnak tavaly sikerült alacsonyan tartania a fertőzöttek számát, de jelenleg a legsúlyosabb járványhullámot éli át 540 ezer fertőzöttel és 13 ezer halálesettel.

 

A koronavírus-fertőzés terjesztése miatt néhány embert már elítéltek Vietnamban. Júliusban Hai Duong városában egy 32 éves férfit ítéltek 18 hónap börtönre, míg a Vietnam Airlines légiutas-kísérőjét kétéves feltételes szabadságvesztésre ítélték ugyanezzel a váddal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!