Nyitókép forrása: bbc.com

 

Balesetben életét vesztette az orosz rendkívüli helyzetek minisztere, Jevgenyij Zinyicsev, egy nagy sarkvidéki polgári gyakorlat során. Egy másik ember életét próbálta megmenteni.

 

A helyi média szerint a baleset Norilszk közelében, a Kitabo Oron vízesésnél történt, Észak-Szibériában, a Putorana természetvédelmi övezetben. Egy férfi lezuhant az egyik szikláról, és a vízbe esett. Zinyicsev utána vetette magát, de eltalált egy kiálló szikladarabot, amely a halálát okozta. Utóbb kiderült, hogy a másik férfi az ismert filmrendező, Alekszander Melnyik volt – szintén meghalt.

 

Zinyicsev 2018 óta volt miniszter, állítólag évekig kulcsfontosságú tagja volt Vlagyimir Putyin orosz elnök belső biztonsági körének. A mostani kétnapos sarkvidéki gyakorlaton hatezer ember vett részt, és különféle sarkvidéki vészhelyzet-forgatókönyveket próbáltak el.

 

 hirdetes_400x285  

Melnyiket a 2015-ben forgatott sarkvidéki kalandfilmjéről, a Territory-ról ismerik, amelyet épp a Putorana-fennsíkon vettek fel, ahol a rendező életét vesztette. Most azért volt a helyszínen, mert egy dokumentumfilmen dolgozott az Északi-sarkról és Oroszország sarki tengeri útvonalainak fejlesztéséről.

 

BBC.com, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.