Nyitókép: REUTERS/Toby Melville

 

A brit kormány egyesített oltásügyi bizottsága (JCVI) kedden azt tanácsolta a kormánynak, hogy az összes 50 év feletti polgárnak ajánlják fel a harmadik koronavírus elleni oltás lehetőségét.

 

A JCVI szerint az 50 év feletti polgároknak hat hónappal a második oltás beadása után egy megerősítő, harmadik vakcinát is szükséges beadni. A bizottság tájékoztatása szerint a megerősítő adaggal történő oltás azért fontos, hogy biztosítsák azoknak a személyeknek a védelmét, akiknél magasabb a kockázata annak, hogy megfertőződnek a vírussal. A bizottság továbbá azt is hozzátette, hogy az eddigi kutatások szerint az oltással szerzett immunitás egy idő után meggyengül.

 

 hirdetes_400x285  

Az oltásügyi bizottság annak ellenére hozta meg a döntését, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt kérte a gazdag, nagy vakcinaellátmánnyal rendelkező országoktól, hogy az év végéig ne kezdjék meg a lakosok átoltását, és a vakcinákat a szegény országok lakói számára is tegyék elérhetővé.

 

A WHO továbbá felszólította a gazdag országokat, hogy addig várjanak a harmadik oltással, amíg az összes országban legalább a népesség 40 százalékát sikerül beoltani. A WHO szerint semmilyen tudományos bizonyíték nem rendelkezik azzal kapcsolatban, hogy elengedhetetlen az oltóanyag következő dózisának beadása.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!