Nyitókép: SITA/AP

 

Spanyolország szeptember 13-tól, hétfőtől azon országok közé sorolta Szlovákiát, ahol magas fokú a fertőzésveszély. Konkrétan Kelet-Szlovákiáról és a Pozsonyi kerületről van szó. Azoknak az utasoknak, akik az ország ezen részeiből érkeznek, a Spanyolországba való belépés során negatív koronavírus-tesztet, oltási igazolványt vagy a covidon való átesésről szóló tanúsítványt kell felmutatniuk.

 

A PCR-teszt nem lehet régebbi 72 óránál, az angiténteszt pedig 48 óránál.

 

 hirdetes_810x300  

Az oltási igazolványt azok az utasok mutathatják fel, akiket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákkal oltottak be. A teljes oltást az országba érkezés előtt legalább 14 nappal kell abszolválni.

 

A covidon való átesésről szóló igazolást az utas legkorábban a betegség diagnosztizálás utáni 11 napon mutathatja fel, az igazolás érvényessége pedig nem haladhatja meg a 180 napot.

 

A külügyi tárca tájékoztatása szerint az igazolásnak és az igazolványnak is az eredetijét kell felmutatni, spanyol, angol, francia vagy német nyelven. Az igazolásokat papír és elektronikus formában is fel lehet mutatni.

 

Mindemellett minden Spanyolországba utazó személynek ki kell töltenie egy egészségügyi formanyomtatványt, 48 órával a repülőút. A nyomtatvány elküldése után az utas kap egy egészségügyi QR-kódot, amelyet az ellenőrzés során fel kell mutatnia.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!