Nyitókép: Petr Horník/Právo/Profimedia

 

Nem súlyos Miloš Zeman cseh államfő egészségi állapota, aggodalomra nincs ok. Kórházi kezelését az orvosok tanácsolták – közölte Andrej Babiš cseh kormányfő szerdán az Impuls kereskedelmi rádiónak nyilatkozva.

 

Miloš Zemant kedden szállították a prágai Központi Katonai Kórházba, de ennek konkrét okát sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem közölte, személyiségi jogokra hivatkozva. Babiš azt mondta, hogy Zeman egészségi állapotáról tájékoztatták. Konkrétumokat azonban ő sem mondott.

 

 hirdetes_810x300  

„Tájékoztatva vagyok az elnök egészségi állapotáról. Úgy vélem, nincs semmiféle ok az aggodalomra. Egészségi állapota nem volt súlyos, és most sem az. Orvosok tanácsára ment kórházba” – nyilatkozott Babiš a rádióban. „Nincs szükség azon gondolkodni, hogy az elnöknek valamiféle problémája van” – szögezte le.

 

A Novinky.cz hírportál kedden rövid videót is közölt az elnök megérkezéséről a prágai központi katonai kórházba, amelyen látható, hogy Zemant tolókocsin vitték be az intézménybe.

 

A 76 éves politikust, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, az utóbbi időben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai.

 

Miloš Zeman, akinek cukorbaja miatt komoly problémái vannak a járással, az év eleje óta kizárólag kerekesszéken közlekedik. Tavaly kéztöréssel kezelték, amit akkor szerzett, amikor a Lány kastély elnöki lakosztályában bot nélkül akart a mosdóba menni, és elesett. A koronavírus elleni vakcinát szintén a katonai kórházban vette fel az államfő.

 

Az Aktuálne.cz hírportál azt írta, hogy értesülései szerint Zeman várhatóan péntekig marad kórházban.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!