Orsolya
  • HUF: 362.25
  • USD: 1.16
  • 10 °C
  • 15 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Valóságos vérfürdőt rendezett a brit kormányfő saját kabinetjében

Fontos személycseréket jelentettek be a brit kormányban. Az elfogultságáról hírhedt brit BBC-nek is lesz miért aggódnia

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Alberto Pezzali

 

Valóságos vérfürdőt rendezett Boris Johnson brit miniszterelnök, és a konzervatív kabinet számos kulcsfontosságú pozícióján hajtott végre meglepő, de nem teljesen váratlan személycseréket.

 

Dominic Raab külügyminisztert kvázi lefokozta azzal, hogy az igazságügyi miniszteri és miniszterelnök-helyettesi posztra “száműzte”. A hivatalos indoklás szerint Raab akkor követte el utolsó külügyminiszteri hibáját, amikor nem tért haza görögországi nyaralásáról Kabul tálib bevételekor és a brit állampolgárok nem épp veszélytelen kimentési műveletei idején.

 

Az új külügyminiszter Liz Truss lett, aki korábban a külkereskedelmi miniszteri poszton ténykedett. Ő számos, jelentősnek mondható kétoldalú kereskedelmi szerződés nyelbeütésével vívta ki az elismerést sokaknál. Truss egyúttal a nők jogait és egyenlőséget felügyelő államtitkári posztot is betöltheti.

 

Távozni kényszerült a miniszteri székből Gavin Williamson oktatási tárcavezető is, aki a koronavírus alatti oktatási nehézségek miatt vált igen népszerűtlenné. Helyét Nadhim Zahawi veheti át, aki korábban oltásokért és immunizációért felelős államtitkár volt.

 

Johnson régi jó barátja és szövetségese, Michael Gove megkapta a lakásépítési, közösségi és önkormányzati miniszteri posztot, ami kulcsfontosságú a konzervatívok programjának teljesítéséhez.

 

Nadine Dorries kapta a kultuszminiszteri posztot, és talán megnyitja az évek óta nagy dilemmát okozó közmédia kérdését is, a BBC működésével ugyanis igen sokan elégedetlenek. Dorriesről érdemes tudni, hogy elég határozott véleménye a BBC elfogult tudósításáról és a baloldali “woke” ideológia térnyeréséről.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a brit kormány elég zivataros időszak előtt áll. Johnsonék kemény adóemelési reformot akarnak keresztülvinni a törvényhozáson, ami akár visszafelé is elsülhet.

 

Jön az adóemelés a briteknél az egészségügy és a szociális rendszer megtámogatásáért

 

dailymail.co.uk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket