Nyitókép: TASR/AP

 

Franciaországban ideiglenesen több ezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el a munkahelyükről, mivel nem oltották be magukat szeptember 15-ig a koronavírus elleni vakcinával – tájékoztatott Olivier Véran francia egészségügyi miniszter.

 

„Szerdán az egészségügyi központokban és a klinikákon mintegy 3 000 oltatlan alkalmazottat értesítettek az ideiglenes elbocsátásukról“

 

– mondta Véran az RTL rádióban. Hozzátette: több tucat dolgozó inkább benyújtotta a felmondását, mintsem hogy beoltassa magát. A miniszter szerint Franciaországban összesen 2,7 millió egészségügyi dolgozó van, így az egészségügyi ellátás a továbbiakban is biztosított.

 hirdetes_810x300  

 

Emmanuel Macron francia elnök szeptember 15-ig adott ultimátumot a kórházi dolgozóknak, az idősotthonok alkalmazottainak és a tűzoltóknak arra, hogy legalább a vakcina első adagjával beoltassák magukat.

 

A francia közegészségügyi hivatal tájékoztatása szerint a kórházi alkalmazottak 12 százalékának és a magánrendelőkben dolgozó orvosok 6 százalékának még be kell oltatnia magát.

 

Franciaországban az oltás megakadályozta a negyedik hullámot, de Véran szerint még túlságosan korai lenne a COVID-igazolványok megszüntetéséről beszélni. A miniszter szerint továbbra is napi 10 ezer fertőzöttjük van, ami azt jelenti, hogy a járvány még nem ért véget.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.