Nyitókép: Ilia Yefimovich/dpa

 

Egyelőre nem készülnek az újabb vakcina beadására, de feltöltik a készleteket, ha mégis szükség volna rá.

 

Izrael lépéseket tesz annak érdekében, hogy ha egy újabb, negyedik körös oltásra is szükség lenne, akkor rendelkezzen elengedő oltóanyaggal – közölte a Bloomberg szerint Nachman Ash, az egészségügyi minisztérium főigazgatója.

 

 hirdetes_300x300  

Ash bízik abban, hogy a harmadik oltás elég hosszú időre védelmet nyújt a szervezetnek. Ha mégsem ezt tapasztalnák, néhány hónapon belül elkezdődhet a negyedik adag beadása is.

 

Izrael főként a Pfizer–BioNTech gyártotta vakcinákat alkalmazza, és eddig nagyjából 2,8 millió embert oltott be a harmadik adaggal. Az emlékeztető oltásokat augusztus óta lehet kérni.

 

A harmadik adag beadásáról azt követően döntöttek Izraelben (illetve a világ más részein is), hogy a témában végzett kutatások megerősítették: a Covid–19 elleni vakcinák alapvető hatása öt hónappal a második dózis után gyengülni kezd.

 

Izrael korábban a koronavírus-járvány elleni védekezés egyik élharcosa volt, ám az országban szeptember elején ismét sokasodni kezdtek a fertőzöttek a világszerte terjedő delta mutáció miatt. Nachman Ash szerint a számok mostanra lecsökkentek, amit az emlékeztető oltások beadásának tulajdonít a szaktárca.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!