Nyitókép: Jacob King/PA

 

Angliában csütörtökön az élvonalban dolgozó egészségügyi és szociális alkalmazottakat elkezdték oltani a harmadik koronavírus elleni vakcinával. A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) továbbá az 50 év felettieknek, az idősotthonok lakóinak, valamint a 16 és 49 év közötti sérült személyeknek is felkínálja a harmadik oltást.

 

Nagy-Britanniában azok a személyek oltakozhatnak a megerősítő vakcinával, akik legkorábban hat hónappal ezelőtt kapták meg a második oltásukat.

 

 hirdetes_810x300  

Az NHS tájékoztatása szerint az oltási kampány teljes egészében jövő héten fog elstartolni, és az elkövetkezendő hetekben mintegy 4,5 millió személynek lesz jogosultsága a harmadik vakcina beadatására.

 

A brit kormány oltásügyi bizottsága (JCVI) kedden úgy határozott, hogy a kormány minden 50 év feletti személynek tegye elérhetővé a harmadik adag vakcinát. A JCVI szerint a kiegészítő oltást elsősorban a Pfizer és a Moderna vakcináival kell elvégezni.

 

Sajid Javid brit egészségügyi miniszter az érintett korcsoportból mindenkit felszólított arra, hogy még a téli időszak kezdete előtt oltassák be magukat, hiszen nagy valószínűséggel a fertőzöttek és a kórházban ápolt személyek száma is növekedni fog.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!