Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Mindaugas Kulbis

 

A lengyel határvédelem szeptember elejétől összesen 3200 illegális migrációhoz köthető határsértést regisztrált a Fehéroroszországgal közös lengyelhatárszakaszon. Csak csütörtökön 238 határsértést szúrtak ki.

 

Az úgynevezett „senki földjén” Lengyelország és Fehéroroszország határánál, már öt hete élnek illegális bevándorlók egy rögtönzött táborban. Az ellátásukról állítólag a fehéroroszok gondoskodnak, ám ezt ellenőrizni nem épp egyszerű, a lengyel hatóságok ugyanis senkit sem engednek a tábor közelébe.

 

Varsó – egyébként teljes joggal – az illegális bevándorlás szisztematikus támogatásával vádolta meg Minszket. Minszk vélhetően közel-keleti, háborús övezetekből „importál” migránsokat, hogy aztán elvezesse őket a lengyel és litván határhoz, „mesterséges” migrációs nyomás alá helyezve szomszédait, akik a Fehéroroszország elleni szankciók legfőbb hangadói voltak.

 

 hirdetes_810x300  

Lengyelország néhány hete rendkívüli állapotot hirdetett az érintett határmenti területeken, külföldiek nem utazhatnak a régióba, és megkezdték már a határkerítés építését is, amelyből 60 kilométer már el is készült. A lengyel-fehérorosz határ több mint négyszáz kilométer.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.