Nyitókép: Mario Tama/Getty Images

 

Az Amerikai Egyesült Államok novembertől feloldják a beutazási korlátozásokat az Európai Unióból és Nagy-Britanniából érkező, teljes oltottsággal rendelkező személyeknek – tájékoztatott a CNN a saját forrásaira hivatkozva. A Fehér Ház még a hétfői nap folyamán fog nyilatkozni a témával kapcsolatban.

 

A CNN közlése szerint a korlátozás feloldásának több ezer európai örülhet, akiknek Amerikában élnek a hozzátartozóik és az érvényben lévő korlátozások miatt a járvány kezdete óta nem találkozhattak velük.

 

  hirdetes_300x300   

Az amerikai televízió szerint Joe Biden elnök hivatalának udvarias lépésről van szó, melynek célja, hogy helyrehozza a megtépázott kapcsolatait az EU-val az afganisztáni helyzet miatt.

 

Az első, beutazással kapcsolatos korlátozásokat még Donald Trump volt amerikai elnök idején vezették be 2020 januárjában, és a Kínából beutazó személyekre vonatkozott. Később a listát a schengeni övezet országaival, Brazíliával, a Dél-afrikai Köztársasággal, valamint Indiával bővítették.

 

Trump utódja, Biden érvényben hagyta azt a korlátozást, melynek értelmében az EU-ból nem utazhattak be személyek az USA-ba, csak abban az esetben, ha a hivatalok elengedhetetlennek ítélték meg az útjukat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.