Nyitókép: REUTERS/Ralph Orlowski

 

A német rendőrség letartóztatott egy 49 éves férfit, akit egy benzinkút alkalmazottjának meggyilkolásával vádolnak. Az incidensre még szombaton került sor Délnyugat-Németországban, Idar-Oberstein városában.

 

A német SWR hírtelevízió szerint az elkövető szombaton este azzal a céllal érkezett a benzinkútra, hogy 12 doboz sört vásároljon. Amikor a söröket a pultra helyzete, a 20 éves alkalmazott felszólította, hogy tegye fel a szájmaszkját. A férfi nem reagált a felszólításra, ehelyett távozott, és kézzel megfenyegette az alkalmazottat.

 

  hirdetes_300x300   

Az elkövető 21.45-kor ismét visszatért a benzinkútra, ezúttal eltakart szájjal és orral. A pénztárnál azonban levette a szájmaszkot. Az alkalmazott ismét felszólította arra, hogy takarja el a felső légúti szerveit, mire a férfi előkapta a revolverét, és lelőtte az alkalmazottat.

 

„Rendkívüli esetről van szó, hiszen Rajna-vidék–Pfalz tartományban olyan bűntettre még nem került sor, amely közvetlenül a járvánnyal lenne összefüggésben“

 

– mondta Fredel Durben, a helyi rendőrség parancsnoka.

 

Az elkövető a kihallgatás során beismerte, hogy „elutasítja a járványellenes óvintézkedések betartását“ és méregből cselekedett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!