Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

 

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt, és nőni fog a nyomás a határon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

 

A határszemlét követően a kormányfő újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy a kerítés jó és erős, de meglehet, hogy több emberre lesz szükség. Jelenleg 4500 emberrel védik a kerítést – ez az egyik legnagyobb költségvetési kiadás a rendészeti fejezetben. Ehhez az EU-tól Orbán szavai szerint „nem kapunk semmilyen különleges segítséget”.

 

Andrej Babiš kijelentette, hogy az EU sok értelmetlen dologgal foglalkozik, mint például a kvóták. Az embercsempészek ellen kell fellépni és Európán kívül kell segíteni, ott kell megállítani a migránshullámot.

 hirdetes_300x300  

 

Babiš azt mondta: azért látogatott el ide, hogy a gyakorlatban is megnézze, miért jött létre a kerítés. Megjegyezte, vannak, akik azt mondják, hogy nincsenek migránsok, de idén az ő számuk és az embercsempészek száma is a háromszorosára nőtt.

 

A cseh kormányfő szerint lassan változik az álláspont Európában, de több országot kellene bevonni a schengeni zónába, és a tengeri határ védelmére is nagyobb hangsúlyt kellene fektetni.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.