Nyitókép: Twitter

 

Meghökkentő képeket osztott meg Jake Hanrahan televíziós újságíró a Twitter-oldalán: a fotókon szakállas, a fejüket kendővel takaró tálib fegyveresek vízibicikliznek Afganisztán egyik nemzeti parkjában.

 

A világban zajló fegyveres konfliktusokról tudósító angol televíziós újságíró két meghökkentő fotót tett közzé nemrég a Twitteren.

 

 hirdetes_300x300  

A képeken gépfegyverekkel és gránátvetőkkel felszerelt tálib harcosok – vélhetően az új iszlamista kormány katonái – vízibicikliznek Afganisztán egyik leghíresebb természeti rezervátumában, a Band-e Amir Nemzeti Parkban.

 

Jake Hanrahan posztjában megjegyzi, hogy a képek valódiak, és a festői kék vizéről híres nemzeti parkban készültek, amelyet az afgán Grand Canyonként is szokás emlegetni.

 

 

Van, ami már egy haditudósítónak is sok

 

A haditudósítót valósággal lerohanták hitetlenkedő rajongói, akik a közösségi médiában látott fotók eredetiségéről, illetve azok készítésének körülményeiről érdeklődtek. „Ne küldjenek nekem több e-mailt ezekkel a képekkel kapcsolatban. Ezek a tálibok propagandafotói, nem én készítettem őket. Sokan mások is posztolták ezeket” – fakadt ki Hanrahan kedden a Twitteren.

 

Az amerikai hadsereg kivonulását követő napokban, augusztusban olyan videók is keringtek a közösségi médiában, amelyeken a tálibok gépfegyverrel az ölükben dodzsemeznek a főváros, Kabul egyik vidámparkjában.

 

A tálib harcosok úgy szórakoznak, mint a Monty Pythonban. Dodgemeznek és trambulinon ugrálnak

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!