Nyitókép: Національна поліція України

 

Rálőttek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójának autójára szerdán, a sofőr megsebesült – tudatta az ukrán rendőrség.

 

A hatóság közleménye szerint több mint tíz lövedék találta el a járművet, de a főtanácsadó, Szerhij Sefir sértetlenül megúszta a támadást.

A kijevi belügyminisztérium egyik illetékese, Anton Herascsenko arról tájékoztatott, hogy a sofőr súlyosan megsebesült. Az UNIAN hírügynökség szerint az 58 éves férfit három lőtt sebbel vitték kórházba, és intenzív osztályon ápolják.

 hirdetes_810x300  

 

David Arahamija, a parlamenti elnöki blokk egyik képviselője szerint Sefir sokkos állapotban van, de él és jó egészségnek örvend. Arahamija szerint a támadók feltehetően azt hitték, hogy Sefir vezeti az autót, ezért nyitottak tüzet a vezetőülés irányában.

 

A támadás Kijev térségében, Leszniki közelében történt, egy erdős területről, automata fegyverből nyitottak tüzet egy kanyarban. A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők kézre kerítésére.

 

Mihajlo Podoljak elnöki tanácsadó a merényletet Volodimir Zelenszkij politikájával hozta összefüggésbe. Arra utalt, hogy a támadást azért követték el, mert az elnök csökkenteni akarja „az árnyékban megbújó oligarchák befolyását, és fel akarja számolni azokat a gazdasági és politikai érdekköröket, amelyek az ország ellenségeinek dolgoznak”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!