Gál
  • HUF: 360.04
  • USD: 1.16
  • 6 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Cseh választás – Babiš a magyar modell szerint alakítaná a cseh családtámogatási politikát

"Magyarország vezető ezen a téren" - szögezte le Andrej Babiš

Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A magyar modell szerint alakítaná Andrej Babiš kormányfő, az ANO centrista mozgalom elnöke a cseh családtámogatási politikát, amennyiben az október elején esedékes képviselőházi választásokon mozgalma győzne, és újra kormányt alakíthatna.

 

“Már növeltük az adókedvezményeket és a családtámogatást a két- és háromgyermekes családoknak, és ez utóbbi szeretnénk 400 ezer koronára (5,6 millió forint) emelni. Javasoljuk a lakás vagy házvásárlási kölcsönök emelését is”

 

– jelentette ki Andrej Babiš abban az interjúban, amely a Lidové Noviny című lap szombati kiadásában jelent meg.

 

Kérdésre válaszolva Babiš megerősítette, hogy a tervezett lépéseket a magyar családtámogatási modell ihlette.

 

“Igen, ez azt jelenti, hogy Magyarországon három gyermek esetében speciálisan motiválják a szülőket, például támogatást kapnak autóvásárlásra vagy más előnyöket” – válaszolta a kormányfő. Rámutatott, hogy Csehországot érdekli, hogyan járnak el a családtámogatás terén visegrádi partnerei (Magyarország, Szlovákia, Lengyelország). “Magyarország vezető ezen a téren” – szögezte le Andrej Babiš.

 

Kifejtette: Csehországban a legfőbb gondot az elérhető árú lakások és a megfelelő háttér, mint például az óvodák és az iskolák, jelentik. Lakásokat kell építenünk, támogatni kell a szövetkezeti lakásépítést és ebbe talán az államnak is jobban be kellene kapcsolódnia, esetleg maga is építtethetne lakásokat – vélekedett.

 

Csehországban október 8-én és 9-én tartanak képviselőházi választást. A szeptember eleji felmérések szerint a pártok népszerűségi listáját a jelenleg koalícióban kormányzó ANO vezeti több mint 30 százalékos támogatottsággal. A második és harmadik helyen két ellenzéki választási szövetség van egyenként mintegy 20-22 százalékos támogatottsággal. Babiš az interjúban megerősítette: amennyiben az ANO győz, ő lesz a mozgalom kormányfőjelöltje.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoz
2021. Sze. 25. 23:35

Hajrá!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket