Nyitókép: TASR/AP

 

A norvég rendőrség vasárnap több tucat esetben tájékoztatott arról, hogy a járványellenes óvintézkedések feloldása után az utcákat, bárokat, éjszakai klubokat és éttermeket elárasztó emberek a nagyvárásokban megsértették a közrendet és erőszakos összecsapásokra, tömegverekedésekre került sor. Norvégiában több mint egy évig voltak érvényben a járványellenes óvintézkedések.

 

A norvég kormány pénteken váratlanul bejelentette, hogy szombaton feloldják a koronavírus-járvány megfékezésére hozott rendelkezéseket, és az 5,3 millió lakosú országba visszatér az élet a normális kerékvágásba. Erna Solberg távozó kormányfő lépése meglepte a norvégokat, és a fővároson kívül több nagyvárosban is kaotikus jeleneteket okozott.

 

 hirdetes_400x285  

A norvégok országszerte vad ünneplésbe kezdtek, ami szombat délutántól vasárnap kora reggelig tartott. A legrosszabb Oslóban volt a helyzet, ahol az éjszakai klubok, bárok és éttermek előtt hosszú sorok kígyóztak, a rendőrök pedig mintegy 50 verekedést és rendháborítást jelentettek. Norvégiában ezeken a telephelyeken sem oltási igazolásra, sem negatív teszteredményre nincs szükség.

 

A norvég média egy macsétás férfiről, valamint a bárok előtt várakozó ájultakról számolt be.

 

Norvégia a második északi ország – Dánia után – ahol megszüntették a járványellenes korlátozásokat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!