Nyitókép forrása: illusztráció/SITA/AP Photo/Santi Palacios, File

 

Ismét több száz illegális bevándorló érkezett az Olaszország közelében fekvő Lampedusa szigetére egy öreg halászhajóval – közölte az ANSA olasz hírügynökség.A 15 méteres bárkát az olasz pénzügyőrök hajója tartóztatta fel hét kilométerre a szigettől, majd bevontatták a lapedusai kikötőbe. A bárka vélhetően Líbiából indult neki a tengernek, fedélzetén több mint 500 migránssal, köztük gyerekekkel. Hétfőn korábban öt másik hajóval további 119 migráns is kikötött a szigeten.

 

Az ötszáz fős csoport tagjai Marokkóból, Szíriából, Bangladesből és Egyiptomból érkeztek. Toto Martello lampedusai polgármester elmondta a sajtónak, hogy a migránsokat elsősegélyben részesítik, egészségügyi vizsgálatnak vetik őket alá, majd valószínűleg karanténba helyezik őket.

 

A Lampedusa felét tartó migránsútvonalat többnyire Tunéziából vagy Líbiából induló migránsok választják, abban a reményben, hogy bejutnak Olaszországba és ott menekültstátusért folyamodhatnak. Az út rendkívül veszélyes, a túléléshez nem kevés szerencse is kell. Az év eleje óta 1100 migráns veszett a tengerbe, kétszer annyi, mint tavaly január és szeptember között.

 

 hirdetes_300x300  

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!