Nyitókép: SITA/AP Photo/Alastair Grant

 

Tovább gyűrűzik az üzemanyag-válság Nagy-Britanniában. A legfrissebb megjelent információk szerint az üzemanyagárak nyolcéves csúcsot döntöttek meg, a benzin literje 1,3569 fontra (1,58 euró) emelkedett és továbbra is a helyzet romlására számítanak.

 

Britanniában már negyedik napja torlódnak az autók a benzinkutaknál, néhányat már be is kellett zárni, mert nem tudtak mit eladni az autósoknak. A miniszterek, olajvállalatok és benzinkutak állítják, hogy van elegendő üzemanyag, csupán a kamionoshiány okozta ellátási zűrzavar okoz gondokat, melyet tovább bonyolít a britek között uralkodó pánikhangulat.

 

Néhány ágazat képviselői már felszólították a kormányt, hogy biztosítson munkásainak elsőbbséget az üzemanyagvásárláskor. A fennálló helyzet komoly gondokat okoz a gondozószolgálatoknál, orvosoknál, nővéreknél és tanároknál is. Helyenként ma az iskolabuszok sem tudtak elindulni, mivel nem volt üzemanyaguk.

 

 hirdetes_300x300  

A brit kormány reakcióként 150 katonai tartályoskocsi sofőrjét készíti fel a benzinkutak ellátására. Engedélyezték a speciális vezetői engedélyek érvényességének meghosszabbítását, amely lehetővé teszi a sofőröknek az üzemanyagszállítást kötelezően ismétlendő iskolázás vagy vizsga nélkül. A kabinet 3000 átmeneti, háromhónapos vízum kiadásáról döntött a külföldi sofőrök számára – ettől remélik a krízis megoldását. Nagy-Britanniában jelenleg több mint 100 ezer tehergépjármű-vezető hiányzik.

 

Világvége hangulat Nagy-Britanniában – kiürültek a benzinkutak, akadozik az élelmiszerellátás

 

bbc, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!