Nyitókép: Tatra Trucks A.S.

 

52 darab Caesar (Camion équipé d’un système d’artillerie) típusú önjáró löveget szerez be a cseh hadsereg a francia Nexter Systems vállalattól. Az üzlet összértéke, amelyről a szerződést csütörtökön írták alá Prágában, 8,52 milliárd korona (336 millió euró) – közölte a cseh védelmi minisztérium.

 

A francia fegyverrendszer az eddig hadrendben tartott „Dana” lövegeket fogja felváltani, amelyeket több mint negyven éve rendszeresítettek a hadseregben, és már nem felelnek meg a modern kor követelményeinek. A francia lövegek többségét a Czechoslovak Group holding fogja összeszerelni és kiegészíteni. Ez a holding szállítja majd az ágyúkhoz szükséges Tatra tehergépkocsi-alvázakat és a páncélozott kabinokat.

 

 hirdetes_810x300  

 

Habár a beszerzés összértéke mintegy 40 százalékkal lépte túl a tervezett költségeket, Lubomír Metnar védelmi miniszter mégis azt hangsúlyozta, hogy reális áron sikerült megvenni a Caesar rendszert.

 

A cseh hadsereg 2024 és 2026 között állítja hadrendbe a francia ágyúkat. Az első négyet teljes mértékben Franciaországban állítják össze, míg a további 48 darabot a csehek fogják összeszerelni.

 

MTI/iDnes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!