Nyitókép: TASR/AP

 

Október 4-től, hétfőtől bonyolultabb körülmények között lehet belépni Szlovákiából Csehországba. A cseh utazási szemafor szerint Szlovákia a narancssárga besorolásból piros besorolásba került. Az oltatlan utasoknak az országba való belépéskor karanténba kell vonulniuk – döntött a cseh egészségügyi tárca.

 

A szemafor szerint azoknak a személyeknek, akik piros besorolású országból érkeznek Csehországba, még a belépés előtt érkezési űrlapot kell kitölteniük. Amennyiben az érkezés során tömegközlekedést vesznek igénybe, akkor az országba való belépés előtt antigén- vagy PCR-tesztet is abszolválniuk kell. Ezeknek a személyeknek az országba való megérkezés után legkorábban az ötödik, legkésőbb pedig a 14. napon PCR-tesztet kell csináltatniuk. Az eredmény megérkezéséig karanténban kell tartózkodniuk.

 

 hirdetes_810x300  

Abban az esetben, ha az adott személy piros besorolású országból személygépkocsival érkezik Csehországba, nem kell az utazás előtt tesztet csináltatnia, de azután, hogy megérkezik az országba, PCR-tesztet kell abszolválnia legkorábban az ötödik, legkésőbb a 14. napon. Az eredmény megérkezéséig karanténba kell vonulnia.

 

A tesztelés és a karantén nem vonatkozik azokra a személyekre, akiknek a teljes oltottságuk megszerzése óta legalább 14 nap telt el, illetve az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Nekik csak az érkezési űrlapot kell kitölteniük.

 

Piros besorolásba kerül Bulgária, Belgium, Írország, Horvátország, Ciprus, Norvégia, Lettország, Luxemburg, Szlovákia, Németország, Ausztria, Románia, Görögország és Svájc.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.