Nyitókép forrása: SITA/Eduardo Munoz /Pool Photo via AP

 

Nemkívánatos személynek nyilvánította a moszkvai északmacedón nagykövetség egyik alkalmazottját hétfőn az orosz külügyminisztérium.

 

A moszkvai diplomáciai tárca szerint ez válaszintézkedés volt arra, hogy Szkopje augusztusban hasonló lépést jelentett be az ottani orosz képviselet egyik munkatársa ellen. Az orosz minisztérium bekérette az északmacedón ideiglenes ügyvivőt, és átadta neki a kiutasításról szóló jegyzéket. Az orosz álláspont szerint az orosz diplomata nemkívánatos személlyé nyilvánítása alaptalan volt.

 

Olivera Csausevszka-Dimovszka északmacedón ügyvivő június 10-én is kézhez vett egy hasonló jegyzéket az orosz fővárosban. Akkor Moszkva egy Szkopje által májusban bejelentett kiutasításra reagált.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz külügyminisztérium hétfőn kifogásolta, hogy Észak-Macedónia folytatja „konfrontatív” irányvonalát, nem törődve azzal, hogy az efféle lépések „kárt okoznak a kétoldalú kapcsolatoknak”.

 

Szkopje korábban nem bocsátkozott részletekbe a két orosz nagykövetségi alkalmazott kiutasításával kapcsolatban. Csak annyit közölt, hogy akkor jár el ilyen módon, ha egy diplomata a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezménnyel ellentétes dolgot tett.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!