Huba
  • HUF: 406.52
  • USD: 1.01
  • 21 °C
  • 28 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Orbán Viktor a Kossuth-rádióban: A jövő héten én is felveszem a harmadik oltást

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

 

A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, ez az esős, szomorkás ősz a vírus kedvenc időjárása.

Az előző évben is megtapasztaltuk, hogy a vírus ilyenkor gyorsabban terjed. Látható, hogy a vírus ellen csak az oltás segít, aki nem veszi fel, könnyen megfertőződhet. Van olyan szakember, aki szerint mindenképpen megfertőződik, aki nem oltatja be magát – tette hozzá a kormányfő.

 

Orbán: A jövő héten veszem fel a harmadik oltást

 

A magyar komoly ember, fel tudja mérni, hogy veszélyben van, és el tudja dönteni, hogy vállalja ezt a kockázatot, vagy védekezik – reagált a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy helyesnek tartaná-e, ha fizetnének azoknak, akik felveszik az oltást. A felelősségteljes magatartás az, ha mindenki beoltatja magát, tette hozzá Orbán Viktor és elmondta, hogy

 

a jövő héten ő is felveszi a harmadik oltást.

 

A kormányfő arra is felhívta a figyelmet, hogy habár a koronavírus fiatal vírus, de rengeteg mutációja van, így mindenkinek azt tanácsolja, hogy vegye fel a harmadik oltást.

 

Ha győz a baloldal, emelkednek a rezsiárak

 

Az Európában emelkedő rezsiárak kapcsán felidézte, hogy 2002-ben figyelmezették az embereket, hogy ha a baloldal győz ismét emelkedni fognak a rezsiárak. Ezt a baloldal tagadta, mégis rengetegszer emelték a rezsit.

 

Budapest, 2021. október 8.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban adott interjúja elõtt a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 8-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

A baloldal most is piaci energiaráakat követelt, ha ezt teljesítettük volna, akkor 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak évente, tehát havi 32 ezer forinttal lenne drágább a rezsi egy átlagos magyar családnál – hívta fel a figyelmet.

 

„Brüsszelben a klímavédelmet az energiaárak emelésével szeretnék elérni”

 

– mondta a kormányfő.

 

Amíg mi a rezsit csökkentenék, ők úgy gondolják, hogy akkor lehet rákényszeríteni az embereket, hogy más energiaforrást válasszanak, ha felemelik az árakat. Magyarország a többi V4-es országgal közösen követeli, hogy Brüsszel vonja vissza ezeket a terveket.

 

Brüsszel ront a helyzeten

 

Brüsszel ahelyett, hogy segítene, tovább rontja a helyzetet. A következő uniós csúcson újra napirendre kerül a rezsikérdés – tette hozzá.

 

A gazdaság elérte a járvány előtti teljesítményét, és ez a magyar embereknek köszönhető. Elmondta, a legutóbbi kormánydöntések alapján minden időskorú novemberben egységesen 80 ezer forintot kap majd kézhez. E mellett a magasabb infláció miatt visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelik a nyugellátásokat.

 

Emlékeztetett rá, hogy az idősek mellett a gyermeket nevelő családok is kapnak segítséget, miután jövőre 1,9 millió szülő kapja vissza az idén befizetett adóját.

 

Emellett az ápolók bérét 21 százalékkal, a bölcsődei és kulturális dolgozókét pedig 20 százalékkal emelik majd 2022-ben.

 

A kormányfő közölte, hogy egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetniük. Ha sikerül a minimálbért 200 ezer forintra emelni, akkor egy szép évet zárhatunk – mutatott rá.

 

Azért is küzdenek, hogy a 13. havi nyugdíj egészét visszaadhassák – mondta. Ennek a feltételei most még nincsenek meg, de ha a következő hónapokban mindenki jól teszi a dolgát az országban, akkor lehetővé válik – fogalmazott.

 

Gazdasági növekedés és béremelés szinkronban

 

Arra is rámutatott, hogy hitelből nem lehet bért emelni, ezért a gazdaságpolitika fontos eleme, hogy a gazdasági növekedés és a béremelések szinkronban legyenek

 

Kiemelte, hogy a pedagógusok a 2013-as nagy arányú béremelésük után jövőre újabb tíz százalékos fizetésemelést kaphatnak, amit 2023-ban egy nagyobb arányú emelkedés követhet.

 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a közös uniós hitelfelvételből nekünk járó fejlesztési pénzeket Brüsszel az LMBTQ-lobbi nyomására nem folyósítja Magyarországnak.

 

Nem engedjük át a gyerekeink nevelését LMBTQ-aktivistáknak

 

– szögezte le, kiemelve, hogy hazánk nem enged a nyomásnak. Azt is elmondta, hogy ezeket a pénzeket előbb vagy utóbb meg fogjuk kapni, hiszen az „nekünk jár”.

 

Karikó egy hős

 

Nem tudjuk, hogy mi járt a döntéshozók fejében, de Karikó Katalin a mi hősünk, és megmentette sok millió ember életét. Lehet, hogy ezért nem járt Nobel-díj, de hősies tettet vitt véghez – reagált azokra a véleményekre, mely szerint a magyar tudós megérdemelte volna, hogy Nobel-díjat kapjon a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséért.

 

Orbán Viktor végezetül arról is beszámolt, hogy fiatal szakmunkásaink kiváló eredményeket értek el egy nemzetközi versenyen, ahol húsz magyar fiatal ért el helyezést, vagy külön díjat.

 

Magyarország jövője nemcsak a Nobel-díjasainkon, hanem a szakmunkásaikon is múlik

 

– összegzett.

 

Híradó.hu/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket