Hirdetés (X)

Külügyek

Intenzív osztályon ápolják Miloš Zeman cseh államfőt

Hírügynökségi jelentések szerint eszméletlen állapotban szállították az intenzív osztályra.

Nyitókép: TASR/AP/Petr David Josek

 

Miloš Zeman cseh államfőt vasárnap délben váratlanul újra a prágai Központi Katonai Kórházba szállították – közölte a ČTK hírügynökség a kórház szóvivőjére hivatkozva. Hírügynökségi jelentések szerint eszméletlen állapotban szállították az intenzív osztályra.

 

Az államfő orvosa, Miroslav Zavoral vasárnap délután sajtótájékoztatón közölte, hogy az államfőt az ő javaslatára szállították kórházba. Zavoral, aki a katonai kórház igazgatója is, leszögezte: az orvosok pontosan tudják, mi a baja az államfőnek, és azt megfelelő módon kezelik. Ugyanakkor jelezte, nem mondhatja el, hogy Miloš Zeman milyen betegségben szenved, mert nem kapott erre felhatalmazást az államfőtől.

 

Miloš Zeman délelőtt találkozott Andrej Babiš miniszterelnökkel, akinek eddig kormányzó mozgalma a hét végén elveszítette a képviselőházi választást. Babiš röviddel a mentőkocsi Lányba érkezése előtt elhagyta az elnöki rezidenciát, de újságíróknak nem nyilatkozott. Ezt követően szállították el kórházba az elnököt, aki egyes jelentések szerint nem volt magánál.

 

Jiří Ovčáček elnöki szóvivő pénteken jelentette be, hogy Zeman már két hete betegállományban van, de ez nem akadályozza államfői feladatainak ellátásában. A betegségre való tekintettel Zeman következő napokra tervezett programját lemondták.

 

Szeptember második felében a 76 éves politikus, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, nyolc éjszakát töltött a prágai Központi Katonai Kórházban, ami eddigi elnöksége alatt a kórházban eltöltött leghosszabb idő.

 

Zeman orvosa javaslatára úgy döntött, hogy ezúttal nem Prágában, hanem az államfők vidéki székhelyén, a Lány kastélyban adja le szavazatát.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket