Vilma
  • HUF: 364.49
  • USD: 1.13
  • 0 °C
  • 5 °C
Külügyek

Orosz repülőgép-szerencsétlenség: mindössze hat túlélő van, az egyikük állítólag zúzódásokkal megúszta a katasztrófát

A géptest szó szerint kettétört

Nyitókép forrása: Ministry of Emergency Situations press service via AP

 

Legalább 16-an meghaltak mikor az oroszországi Tatárföldön lezuhant egy L-410-es típusú repülőgép fedélzetén 22 emberrel. A szerencsétlenségre mindössze nagyjából egy kilométerre került sor a felszállóhelytől, a menzelinszki reptérről. moszkvai idő szerint délelőtt 11 órakor.

 

A TASS hírügynökség közlése szerint a mentőegységek már befejezték a baleset helyszínének átvizsgálását. A repülőgép lezuhanásának oka hivatalosan ismeretlen, egyes információk szerint túlterhelt lehetett és rosszul osztották el a súlyt, ezért a géptest valósággal kettétört.

 

Alekszej Kuznyecov orosz egészségügyi miniszter elmondása szerint a szerencsétlenség túlélői válságos állapotban vannak.

 

A gép ejtőernyősöket szállított, csak a farokrészben tartózkodók élték túl a zuhanást. A menzelinszki aeroklub a TASS orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a túlélők között egyetlen ejtőernyős volt, aki kisebb zúzódásokkal megúszta a katasztrófát, köszönhetően annak, hogy az előírások miatt végig sisakot viselt a fején.

 

Körkép.sk, TASS, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket