Nyitókép forrása: Ministry of Emergency Situations press service via AP

 

Legalább 16-an meghaltak mikor az oroszországi Tatárföldön lezuhant egy L-410-es típusú repülőgép fedélzetén 22 emberrel. A szerencsétlenségre mindössze nagyjából egy kilométerre került sor a felszállóhelytől, a menzelinszki reptérről. moszkvai idő szerint délelőtt 11 órakor.

 

A TASS hírügynökség közlése szerint a mentőegységek már befejezték a baleset helyszínének átvizsgálását. A repülőgép lezuhanásának oka hivatalosan ismeretlen, egyes információk szerint túlterhelt lehetett és rosszul osztották el a súlyt, ezért a géptest valósággal kettétört.

 

Alekszej Kuznyecov orosz egészségügyi miniszter elmondása szerint a szerencsétlenség túlélői válságos állapotban vannak.

 

 hirdetes_300x300  

A gép ejtőernyősöket szállított, csak a farokrészben tartózkodók élték túl a zuhanást. A menzelinszki aeroklub a TASS orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a túlélők között egyetlen ejtőernyős volt, aki kisebb zúzódásokkal megúszta a katasztrófát, köszönhetően annak, hogy az előírások miatt végig sisakot viselt a fején.

 

Körkép.sk, TASS, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!