Nyitókép forrása:  SITA/AP Photo/Petr David Josek

 

Kritikus állapotban Miloš Zeman cseh államfő, akit hétfőn délután szállítottak a prágai Központi Katonai Kórházba, mint utóbb kiderült, eszméletlenül. Azóta stabilizálták, de az, hogy az ARO (Aneszteziológiai) osztályon kezelik egy állandó egészségügyi csapat felügyeletével, arra utal, hogy állapota kritikus.

 

Zemannak eredetileg szerdán kellene találkoznia Andrej Babiš kormányfővel, hogy megtárgyalják a választások utáni helyzetet (a cseh választásokat az ANO elvesztette). Erre nyilván nem kerül sor. Zeman már több mint két hete betegeskedik, állapotát szóvivője azonban csak három nappal ezelőtt erősítette meg egy tévés interjúban, miután az államfő több tervezett programját is kénytelenek voltak lemondani. A szóvivő állítása szerint azonban Zemant ez semmiben sem akadályozta alkotmányos kötelességei teljesítésében. 48 órával később mentővel és kormányautók konvojával kísérve szállították kórházba.

 

A cseh elnök több krónikus betegséggel is küzdött már hosszú ideje: cukorbetegség, alsóvégtagi neuropátia, halláskárosodás. Az elnöki palota Zeman egészségi állapotát nem kommentálja, kizárólag annyit ismer el, hogy kórházban van.

 

 hirdetes_300x300  

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!