László
  • HUF: 400.98
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 34 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Szijjártó: Magyarország segít Romániának, 50 koronavírusos beteget vesz át

Beszélt a keddi londoni futballmeccs után őrizetbe vett szurkolókról is.

Nyitókép: John Thys /MTI/EPA

 

Magyarország segít Romániának és 50 koronavírusos beteget vesz át intenzív ellátásra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, majd beszélt a keddi londoni futballmeccs után őrizetbe vett szurkolókról is.

 

A tárcavezető kiemelte: Romániában rendkívül komoly kihívásokkal küzdenek a járványhelyzet tekintetében, nagyon sok a súlyos beteg, nagyon sok a napi esetszám. Az elmúlt napokban folyamatosan egyeztettek Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel és Cseke Attila egészségügyi miniszterrel abban a kérdésben, hogy Magyarország miként tudna segítséget nyújtani Romániának ebben a rendkívül nehéz helyzetben – közölte.

 

Elmondta: korábban lélegeztetőgépeket és favipiravir hatóanyagú gyógyszert is küldtek, azonban ennél egy nagyobb kérése is volt a romániai kormánynak. Ez arra vonatkozott, hogy Magyarország vegyen át súlyosan beteg koronavírusos fertőzötteket intenzív kezelésre, ugyanis a romániai egészségügyi ellátórendszer leterheltsége sok esetben már a határon mozog – mutatott rá.

 

A miniszter hangsúlyozta: ezért úgy döntöttek, hogy segítenek Romániának, és 50 covidos beteget vesznek át intenzív ellátásra; őket a szegedi és a debreceni klinikák veszik át.

 

Egy magyar és egy lengyel szurkolót tartóztattak le a magyar válogatott mérkőzése miatt

 

Szijjártó Péter újságíróknak elmondta: a keddi londoni futballmérkőzésen magyar és lengyel szurkolók biztatták közösen a magyar válogatottat, sikerrel.

 

Közölte: „vannak olyan szurkolók, akiknek az éjjel még nem ért véget, és ezáltal a nagykövetségünk dolgozóinak sem”. Egy magyar és egy lengyel állampolgárt tartóztattak le kedd este, mindkét szurkoló jelenleg a brit rendőrség „vendégszeretetét” élvezi – fogalmazott.

 

A miniszter kiemelte: a magyar nagykövetség folyamatos kapcsolatban áll a brit rendőrséggel. A magyar állampolgár, akit letartóztattak, még nem kért konzuli védelmet – tette hozzá. Megjegyezte: a nagykövetség és a konzulátus minden segítségét felajánlották.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket