Nyitókép: Getty Images

 

A teljes oltottsággal rendelkező külföldi turisták november 8-tól beutazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba – jelentette be pénteken a Fehér Ház.

 

Kevin Muñoz, a Fehér Ház sajtórészlegének tagja a Twitteren arról tájékoztatott, hogy november 8-tól a beoltott turisták szárazföldi és légi úton is beutazhatnak az USA-ba.

 

 hirdetes_810x300  

Viszont ahhoz, hogy beléphessenek az országba a teljes oltottság ellenére legkésőbb három nappal a kiutazás előtt koronavírus-tesztet kell abszolválniuk, és a kapcsolatok nyomkövetésének is alá kell magukat vetni.

 

Ezzel a rendelkezéssel megszüntetik azokat a szigorú utazási korlátozásokat, amelyek 2020 márciusától voltak érvényben a külföldiek számára.

 

Az utazási korlátozást először a Kínából érkezők turistákra vonatkozott, majd több mint 30 országra terjesztették ki, beleértve Indiát, Brazíliát, a Dél-afrikai Köztársaságot, Iránt és az európai országok többségét.

 

A szárazföldi határokon a Mexikóból és a Kanadából érkező utasok számára is tilos volt a belépés az országba. Néhány nappal ezelőtt az Egyesült Államok bejelentette, hogy novembertől a szárazföldi határokon keresztül a teljes oltottsággal rendelkező kanadai és mexikói polgárok is beléphetnek az USA területére.

 

A Fehér Ház a hét elején közölte, hogy a szárazföldi határokat két fázisban fogják kinyitni.

 

Az Egyesült Államok az oltást kezdetben a nem okvetlenül szükséges utazások során, azaz a rokonok meglátogatása vagy kirándulás során fogja kérni. Az országba azonban elengedhetetlen okokból továbbra is beutazhatnak az oltatlan külföldi polgárok.

 

A második fázisban, amely 2022 januárjában veszi kezdetét, minden Amerikába érkező utastól oltási igazolást fognak kérni, tekintet nélkül arra, hogy milyen okból érkeznek az országba.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!