Külügyek

India több mint egy év után ismét megnyitotta határait a turisták előtt

Az Indiába érkező turistáknak teljes oltottsággal kell rendelkezniük.

Nyitókép: TASR/AP

 

India pénteken ismét megnyitotta határait a külföldi turisták előtt. Mindez 19 hónappal azután történt, hogy a koronavírus-járvány kirobbanása után az ország lezárta határait a turisták előtt.

 

Az indiai belügyminiszter közlése szerint a turistavízumot előbb azoknak fogják odaítélni, akik charterjárattal érkeznek Indiába. November 15-től a kivétel a többi rendszeres repülőjáratra is kiterjed.

 

Az egészségügyi tárca részletes információkat eddig nem tett közzé, viszont az indiai média arról tájékoztatott, hogy a turistáknak teljes oltottsággal kell rendelkezniük, és az országba való belépéskor egy 72 óránál nem régebbi tesztet kell felmutatniuk.

 

A DPA hírügynökség felhívta a figyelmet arra, hogy Indiában a turistaszezon a téli hónapokban éri el a csúcsát, ezért az óvintézkedések enyhítésével minden bizonnyal a koronavírus-járvány sújtotta idegenforgalmi szektort szeretnék erősíteni. 2020-ban kevesebb mint hárommillió turista látogatott el Indiába, ami az előző évekhez képest 75 százalékos csökkenést jelent.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket