Ambrus
  • HUF: 365.99
  • USD: 1.13
  • -3 °C
  • 3 °C
Külügyek

Joe Biden október végén találkozik Ferenc pápával

Biden a G20-as országcsoport vezetőinek csúcstalálkozóján vesz részt Rómában, és előtte fogadja őt a pápa.

Nyitókép: Tom Williams/Getty Images

 

Joe Biden amerikai elnököt és feleségét, Jill Bident október 29-én fogadja a Vatikánban Ferenc pápa – közölte Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője.

 

Biden a G20-as országcsoport vezetőinek csúcstalálkozóján vesz részt Rómában, és előtte a Vatikánvárosban fogadja őt és feleségét a pápa.

 

„Megvitatják, hogyan dolgozhatnak együtt az emberi méltóságot tiszteletben tartva annak érdekében, hogy véget vessenek a Covid-19-járványnak, szembeszálljanak a klímaválsággal és gondjaikba vegyék a szegényeket”

 

– olvasható a közleményben.

 

A találkozóra olyan légkörben kerül sor, amikor az amerikai katolikus Püspöki Konferencia (USCCB) azt vitatja, hogy részesülhetnek-e szentáldozásban olyan katolikus politikusok, köztük Biden is, akik támogatják az abortuszt.

 

Biden hívő katolikusnak mondja magát, templomba jár. 2019-ben egyszer már megtagadták tőle a szentáldozást, éppen azért, mert híve a művi terhesség-megszakításnak. Az idén júniusban pedig az amerikai Püspöki Konferencia nagy többséggel megszavazott egy dokumentumot „az eucharisztia szerepéről az Egyház életében” kérdéskörben, s ennek következtében az egyház várhatóan megtagadhatja az áldozást az abortuszt támogató közszereplőktől, köztük politikusoktól is.

 

A püspökök által elfogadott dokumentumra reagálva a pápa újságíróknak úgy fogalmazott, hogy a kérdés „lelkipásztori probléma”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket