Külügyek

Egyiptomban a szentélyekben is fognak oltani

Az egyiptomiak péntekenként a mecsetekben, szombatonként pedig a templomokban kaphatják meg a koronavírus elleni oltást.

Nyitókép: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

 

Egyiptom azzal szeretné erősíteni az oltási kampányát, hogy a szentélyekben is lehetővé teszi az oltakozást. Az egyiptomi polgárok péntekenként a mecsetekben, szombatonként pedig a templomokban kaphatják meg a koronavírus elleni oltást – döntött a járványellenes harcra szakosodott bizottság.

 

Az Egypt Independent hírportál tájékoztatása szerint az óvintézkedések betartása mellett a hívők számára ismét megnyitják a mecsetek toalettjeit is.

 

Ezt leszámítva azonban Egyiptomban ismét szigorítják a járványellenes óvintézkedéseket. November 15-től csak azok az alkalmazottak mehetnek munkába, akik legalább egy héten egyszer PCR-tesztnek vetik alá magukat. Decembertől a kormányzati intézményekbe csak oltott személyek léphetnek be.

 

Az egyiptomi egészségügyi miniszter szerint az országban mintegy 63,2 millió oltóanyag állt rendelkezésre, ennek több mint a felét adták be. Októberben további 7,8 millió vakcina leszállítását várják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket