Nyitókép: TASR

 

November 1-jétől az ausztriai munkahelyeken érvénybe lép az ún. 3G szabály, ami azt jelenti, hogy az alkalmazottaknak oltási igazolást, negatív tesztet, vagy a covidon való átesésről szóló igazolást kell felmutatniuk – jelentette be a szerdai kormányülés után Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter.

 

A 3G-szabály minden olyan személyre vonatkozni fog, aki a munkaidejében más emberekkel kerül kapcsolatba, legyen szó akár irodáról, akár ebédlőről. A szabály az egészségügyi dolgozókra, gondozókra és az élsportolókra is vonatkozni fog. A rendelkezés alól kivételt képeznek a kamionsofőrök, akik egyedül ülnek a kabinjukban.

 

  hirdetes_300x300   

November 1-jétől 14-ig egy átmeneti időszak lesz érvényben, amikor azoknak a személyeknek, akik a három igazolás közül az egyiket sem tudják felmutatni, FFP2-es típusú reszpirátort kell viselniük a munkahelyükön. Miután az alkalmazottak felmutatják a három igazolás közül az egyiket, nem kell a munkavégzéskor reszpirátort viselniük.

 

A szájmaszk az kórházi alkalmazottaknak, az idősotthonok és a gondozószolgálatok alkalmazottainak továbbra is kötelező lesz.

 

Amennyiben az alkalmazottat szabályszegésen kapják, 500 euróig terjedő büntetést róhatnak ki rá, míg a munkaadó legfeljebb 3600 eurós bírsággal sújtható.

 

Azokon a telephelyeken – éttermek, fodrászatok, színházlátogatás stb. – ahol a 3G szabály lesz érvényben, nem kell reszpirátort viselni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.