Nyitókép: GIULIANO BERTI/BLOOMBERG

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tájékoztatása szerint az elmúlt héten Európában hét százalékkal emelkedetett az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. A WHO szerint Európa a világ egyetlen régiója, ahol az előző héttel összehasonlítva nőtt a fertőzöttek száma.  

 

A WHO adatai szerint múlt héten világszerte mintegy 2,7 millióval nőtt az új covidos betegek száma, az elhalálozások száma pedig 46 ezerrel emelkedett. A legtöbb esetet Nagy-Britanniából, Oroszországból és Törökországból jelentették.

 

 hirdetes_810x300  

Az új esetek száma Afrikában és a nyugat csendes-óceáni térségben csökkent a leginkább (16–18 százalékkal). Annak ellenére, hogy Afrikában rendkívül kevés a vakcina, a coviddal összefüggésbe hozható halálesetek száma nagyjából a negyedével csökkent. A többi régió, beleértve Észak- és Latin-Amerikát, valamint a Közel-Keletet, hasonló számokat produkált, mint az előző héten.

 

Ezzel ellentétben Európában már harmadik hete növekszik az új esetek száma. Az elmúlt héten ebből a térségből mintegy 1,3 millió új fertőzöttet jelentettek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!