Nyitókép: AFP/Getty Images

 

A kínai hivatalok csütörtökön több ezer járatot töröltek, bezárták az iskolákat és megerősítették a lakosok tömeges tesztelését annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány terjedését az újonnan kialakult gócpontokban, amelyeknek a létrejötte egy turistacsoporttal hozható összefüggésbe.

 

Peking továbbra is könyörtelen hozzáállást képvisel a járványhelyzet megfékezésének érdekében, így annak ellenére, hogy más országokban a járványellenes korlátozások fokozatos feloldásán munkálkodnak, Kína szigorú határzárral és célzott lockdownok bevezetésével harcol a vírus ellen.

 

 hirdetes_810x300  

Kínában a hazai polgárok körében sikerült felszámolnia a koronavírus-fertőzést, azonban az ország északi és északnyugati részén már ötödik napja új eseteket regisztrálnak.

 

Az új gócpont kialakulása egy idősebb párral hozható összefüggésbe, akik több turistával tartózkodtak egy csoportban. Ők Sanghajból indultak, majd Kan-su tartományba és Belső-Mongóliába utaztak. Azóta az utazásukkal több tucat koronavírusos eset hozható összefüggésbe.

 

A kialakult helyzet miatt a helyi hivatalok tömeges tesztelésbe kezdtek, lezárták a turisták által látogatott attrakciókat, iskolákat, valamint a szórakoztató rendezvényeket is betiltották. A lakótelepeken célzott lezárásokat vezettek be.

 

A kínai nemzeti egészségügyi bizottság csütörtökön 13 koronavírus-fertőzöttet jegyzett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!