Nyitókép: Andres Leighton/AP

 

Virrasztást tartottak Dél-Kaliforniában a filmforgatáson halálos lövést kapott operatőrre emlékezve. A felszólalók a forgatások biztonsági előírásainak szigorítását követelték.

 

A 42 éves Halyna Hutchins csütörtökön vesztette életét, amikor is Alec Baldwin színész kezében elsült a kellékfegyver a Rozsda (Rust) című film új-mexikói forgatásán. A vezető operatőr meghalt, a mögötte álló Joel Souza rendező pedig megsebesült.

 

 hirdetes_400x285  

A bírósági jegyzőkönyvek szerint a Baldwin által használt fegyver egyike volt annak a háromnak, amelyet egy lőfegyver-specialista, azaz „fegyvermester” helyezett fel egy kocsira.

 

Baldwin a fegyver előrántását gyakorolta, épp egy templomi padon ült, amikor a kellék elsült. Dave Halls rendezőasszisztens adta neki oda az egyik fegyvert, ám a biztonságosnak hitt kellékben éles töltények voltak. Joel Souza rendező beszámolója szerint a lövés után Halyna Hutchins a hasához kapott, ott érhette a találat.

 

Úgy tudni, Halls már egy évekkel ezelőtti forgatáson sem volt kellően óvatos a fegyverekkel és a pirotechnikai eszközökkel, és emiatt panaszt is nyújtottak be ellene a filmvállalatnál, de semmi konkrétum nem történt.

 

A mostani tragikus események előtt két alkalommal is éles lőszerrel sült el a fegyver a Rust forgatásán. A Baldwin-eset előtt néhány nappal ketten a rossz munkakörülmények miatt fel is mondtak.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!