Nyitókép: iStockphoto

 

Negyvenhét külföldi turista kapott ételmérgezést az egyiptomi Hurghada üdülővárosban, az üggyel kapcsolatban a hatóságok őrizetbe vettek három szállodai dolgozót – közölte az egyiptomi főügyészség.

 

Hamada esz-Szávi ügyész vasárnap este számolt be arról, hogy a vendégek életének veszélyeztetése miatt a hotelmenedzser és két dolgozó ellen vizsgálatot indítottak, de ők tagadták bűnösségüket.

 

 hirdetes_400x285  

Tizennégy észt, huszonkilenc orosz és négy cseh turista kapott ételmérgezést a hét végén, miután Hurghada egyik szállodájában étkeztek. Mindnyájukat kórházba szállították, de többen el is hagyták a kórházat, mert állapotuk javult.

 

Az egyiptomi turisztikai hatóságok elrendelték a hotel ideiglenes bezárását, felfüggesztették a szálloda igazgatóját tisztségéből, és visszavonták munkavállalási engedélyét.

 

Viktor Voropajev, a hurghadai orosz főkonzul a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a turistákat más szállodákban helyezték el. „A betegek állapota kielégítő és stabil, nincsenek életveszélyben” – tette hozzá a diplomata.

 

Szajíd Szaber, az AMC Royal Hotel tulajdonosa az állami al-Ahram napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy sok vendég a szombati vacsorát követően betegedett meg. Akkor mintegy hatszáz turista volt a hotelben, többségük Oroszországból és Fehéroroszországból.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!