Nyitókép forrása: twitter/DrBst

 

A japán hatóságok helyi idő szerint vasárnap este letartóztattak egy férfit, aki a tikói metróban legalább 17 embert megkéselt és egyelőre ismeretlen anyaggal okozott tüzet. Az egyik sérült eszméletlen.

 

A 24 éves elkövető vasárnap este 20 órakor (közép-európai idő szerint 12 órakor) a Tokiótól nyugatra fekvő Chovuból érkező szerelvényen utazókra támadt, majd felgyújtott néhány ülést. A szerelvény végül kényszermegállást hajtott végre egy olyan megállónál, ahol ez a vonal nem vesz utasokat. A férfi a szerelvényben maradva várta meg a kiérkező rendőröket.

 

Az elkövető ellen többrendbeli gyilkossági kísérlet gyanújával indult nyomozás, az indíték egyelőre nem ismert, de néhány helyi portál szerint a Batman című film Joker karakterének volt beöltözve. A Halloween miatt azonban ruházata nem keltett feltűnést – míg rá nem támadt az emberekre.

 

 hirdetes_810x300  

A közösségi hálón megjelent felvételek szerint az emberek a szerelvényből pánikszerűen menekültek. Tokióban két hónap alatt ez volt a második ilyen jellegű támadás. Augusztusban, a tokiói olimpia zárórendezvénye előtt egy nappal egy 36 éves férfi szintén egy metrószerelvényben 10 embert sebesített meg késsel.

 

 

 

 

 

Postoj.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!