Nyitókép: Shutterstock

 

November 1-jétől Kubában ismét működni fog a busz- és vonatközlekedés a főváros, Havanna és a többi tartomány között – tájékoztatott a szlovák külügyi tárca.

 

November 15-től Kuba ismét megnyitja határait és ezzel együtt az idegenforgalmat is.

 

 hirdetes_300x300  

„Az országba érkezés során véletlenszerűen fognak PCR-teszteket végezni, az oltási igazolásokat pedig el fogják fogadni. Az oltatlan polgároknak 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatniuk“

 

– írja a tárca.

 

A gyerekeknek 12 éves korig nem kell sem oltási igazolás, sem negatív PCR-teszt. November 7-től megszűnik a kötelező hatnapos karantén, valamint az ötödik napon elvégzendő második PCR-teszt.

 

A kedvező járványhelyzetre való tekintettel Havannában szeptember 24-e óta nyitva vannak az éttermek, az éjszakai kijárási tilalom pedig 22.30-tól reggel 05.00 óráig van érvényben.

 

Október 1-jétől nyitva vannak a fitnesztermek, a strandok, a fürdőhelyek és az uszodák (legfeljebb 50 százalékos telítettséggel). Fokozatosan megnyitnak a szállodák is, valamint 50 százalékos telítettséggel a könyvtárak, múzeumok és galériák is.

 

Továbbra is kötelező marad a kül- és beltéri maszkviselet, a távolságtartás betartása, valamint a kéz- és cipőfertőtlenítés az üzletekbe és egyéb más helyiségekbe való belépéskor.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!