Nyitókép: TASR/AP

 

November 1-jén Thaiföld másfél év után megnyitotta határait a turisták előtt. 63 ország teljes oltottsággal rendelkező polgárai negatív teszttel léphetnek be a Thaiföldi Királyságba, ahol nem kell karanténba vonulniuk.

 

A thai hivatalok a hétvége folyamán újabb 17 országgal bővítették az „alacsony kockázatú országok“ listáját, melynek során a listára Szlovákia is felkerült – írta a Bangkok Post.

 

 hirdetes_300x300  

Thaiföldnek sürgősen szüksége van az idegenforgalomból származó bevételre, amelyet a koronaválság szinte teljes mértékben megbénított. A járvány előtt évente mintegy 40 millió látogató érkezett az országba.

 

A hivatalok az elkövetkezendő hat hónapban több mint egymillió külföldi turista látogatására számítanak. A bangkoki reptérre hétfőn 61 járat érkezett meg, miközben a thai főváros a legfőbb turisztikai látványosságait is megnyitotta, köztük a hónapok óta zárva tartó Nagy Palotát.

 

A kormány igyekszik enyhíteni a korlátozásokon, ezért a bonyolult belépési rendszer helyett bevezette az ún. Thailand Passt, amelyet a látogatóknak online kell kérniük. Emellett Bangkokban megszüntették az éjszakai kijárási tilalmat, az éttermekben pedig alkoholt is felszolgálhatnak. A maszkviselés mindenhol kötelező.

 

A turisták akkor mehetnek Thaiföldre, ha az utolsó 21 napban a 63 alacsony kockázatú ország területén tartózkodtak. A beutazáshoz negatív PCR-tesztre van szükség, ami nem lehet régebbi 72 óránál. Az érkezés után ismét PCR-tesztet kell abszolválniuk, amelynek az eredményét a kormány által jóváhagyott hotelek egyikében várják meg, ahol egy éjszakát kell foglalniuk. Ha negatív lesz a tesztjük, akkor a második napon szabadon kereshetnek szállást az országban. Az oltatlan személyeknek tíz napot kell karanténban tölteniük.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!