Nyitókép: sita

 

Mindazoknak, akik február végéig felvették a koronavírus elleni oltás második adagját is, már gondjuk akadhat néhány külföldi látogatás során. A problémára Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár hívta fel a figyelmet, azzal, hogy ezeknek a személyeknek már lejárhatott, vagy a közeljövőben lejárhat a Covid-útlevél érvényessége.

 

Klus emlékeztetett, hogy sokak számára az oltás harmadik adagja további belépőt biztosít majd más országokba. Néhány ország azonban csak 9 hónapos érvényességet ismernek el az oltásra.

 

„Már ma tudunk arról, hogy például Ausztria, Olaszország vagy épp Svájc is kilenc hónapos érvényességet állítottak fel. Ugyanakkor olyan információink vannak, hogy most még nem ellenőrzik szigorúan ezt a lejáratot. Tehát azok, akik már 9 hónapja túl vannak a második oltáson egyelőre nem kell, hogy féljenek, hogy nem engedik be őket az adott országba”

 

jelezte Klus.

 hirdetes_810x300  

 

Szlovákiában egyelőre egy éves a Covid-útlevelek lejárata, mint több más európai és azon kívüli országban, de érdemes odafigyelni, mert nincs egységes álláspont.

 

sita

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.