Nyitókép: Pixabay/”geralt”

 

A járványhelyzet gyors romlása miatt az osztrák szövetségi kormány újabb szigorítások bevezetését jelentette be az oltatlan állampolgárok számára a tartományi vezetők és a kormány pénteki ülését követően.

 

Hétfőtől az ország teljes területén életbe lép az úgynevezett „2G” szabály, ami azt jelenti, hogy az éttermeket és egyéb vendéglátói egységet, továbbá a „testközeli” szolgáltatásokat mint a fodrász- vagy masszázs-szalonok, végül 25 főnél nagyobb rendezvényeket ezentúl csak a teljesen oltott és gyógyult személyek vehetik igénybe, illetve látogathatják. A negatív vírusteszt nem lesz elegendő.

 

A kormány közleménye az FFP2 típusú maszkok általános bevezetését és az oltási bizonyítvány érvényességének 12 hónapról 9 hónapra való csökkentését is érinti. A Johnson & Johnson vakcinával oltott személyeknek ezen felül egy harmadik, mRNA alapú oltásra is szükségük lesz, különben oltatlannak számítanak.

 hirdetes_400x285  

 

Alexander Schallenberg (ÖVP) szövetségi kancellár elmondta: A helyzet nagyon komoly. A járvány dinamikája rendkívüli és az intenzív osztályokon fenntartott szabad fekvőhelyek rohamosan fogynak. Ausztriában az elmúlt 24 órában csaknem 10 ezer új fertőzöttet regisztráltak, a szakértők szerint ez a szám a novemberi hónap folyamán akár napi 20 ezerre is felkúszhat.

 

Körkép.sk/Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!