Nyitókép: Amy Harris/AP

 

Tömegpánik alakult ki a houstoni Astroworld fesztiválon, a rapper Travis Scott koncertjén. A nézőtéren körülbelül 50 ezer ember volt, közülük 8-an meghaltak, 300-an pedig megsérültek. 11 embert szívrohammal szállítottak kórházba.

 

A koncerten a beszámolók szerint nagyon sűrű volt a tömeg, a hangulat pedig rendkívül felfokozott volt, már délután több száz, jegy nélküli ember rohanta meg a fesztivál bejáratait, hogy bejusson a rendezvényre. A fellépés alatt a hátrébb lévők megpróbáltak közelebb nyomakodni a színpadhoz, és így összepréselték az előrébb állókat. Emiatt tört ki a pánik a nézőtéren.

 

  hirdetes_300x300   

A történteket a texasi Houston város tűzoltóságának vezetője, Samuel Peña osztotta meg a riporterekkel. Peña azt is elmondta, hogy helyi idő szerint negyed tíz körül kezdődött a baj, és hozzátette: a pánik csak még nagyobb lett azután, hogy az összepréselődött tömegben elkezdtek sérüléseket szenvedni az emberek.

 

A színpadon lévő Travis Scott, aki egyébként a fesztivál alapítója, többször is megállt a fellépése közben, amikor azt látta, hogy valami nem stimmel a nézőtéren. A rapper a biztonságiakat is megkérte, hogy emeljék ki a bajba jutottakat a tömegből. A Houston Chronicle beszámolója szerint az emberek közé többször is behajtottak mentőautók.

 

Amikor már egyértelművé vált, hogy sokan megsebesültek a nézőtéren, a szervezők leállították a koncertet. A helyszínen lévő mentőegységek azonban kevésnek bizonyultak, nem tudták ellátni a rengeteg sérültet. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy mekkora a baj, a fesztivál szombati, utolsó napját törölték.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!