Nyitókép: TASR/AP

 

Az Amerikai Egyesült Államokban hétfőtől feloldották az utazási korlátozásokat a teljes oltottsággal rendelkező külföldieknek, így rengeteg országból, többek között Mexikóból, Kanadából és az európai országok többségéből is be lehet utazni az USA-ba. Az amerikaiak még 2020 márciusában vezettek be szigorú korlátozásokat a külföldiek számára, ezeket oldották fel a mai nappal.

 

A teljes oltottsággal rendelkező külföldiek szárazföldi és légi úton is beutazhatnak az Egyesült Államokba. Ehhez azonban oltási igazolásra van szükségük. Mexikó és Kanada kivételével az USA-ba utazó külföldieknek negatív koronavírus-tesztet is fel kell mutatniuk.

 

 hirdetes_810x300  

Az Egyesült Államokban csak az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott vakcinákat ismerik el. Ide tartozik a Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Johnson&Johnson, Sinopharm és Sinovac.

 

Az utasoknak a légitársaságoknál az oltási igazoláson kívül fel kell mutatniuk a személyi igazolványukat is, és amennyiben csalást, illetve eltérést észlelnek az iratok között, 35 ezer dollárig terjedő büntetést róhatnak ki az utasra.

 

Az Egyesült Államok hétfőtől olyan utazások során kéri az oltási igazolást, amelyek nem szükségszerűek, tehát rokonlátogatás vagy turizmus céljából történik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!