Nyitókép: Getty Images

 

Olaszországban csak az ülő tüntetések lesznek engedélyezve, és azok is csak a városközponton kívül – tájékoztatott kedden az olasz kormány azokra a tüntetésekre reagálva, amelyek több olasz városban is zajlanak a Covid-igazolványok bevezetésével kapcsolatban. 

 

Az olasz kormány emellett a Covid-igazolványok ellenőrzésének szigorítását is bejelentette. Amennyiben az adott rendezvényen nem fogják betartani a járványellenes óvintézkedéseket, beleértve a távolságtartást és a maszkviselést, a szervezőket magas pénzbírsággal sújthatják.

 

 hirdetes_300x300  

„Az érvényes óvintézkedéseket be kell tartani, az embereket pedig oltásra kell buzdítani. Nem kockáztathatjuk a veszélyhelyzet újbóli bevezetését úgy, mint más uniós országokban. A közegészség és az ország gazdasága forog kockán“

 

– jelentette ki Carlo Sibilia, a belügyminiszter helyettese.

 

A trieszti rendőrfőnök múlt héttől az év végéig betiltotta a tüntetések megrendezését a Piazza Unit d’Italia főtéren és annak környékén. Mindezt azért tette meg, mert a folyamatos tüntetések következtében a városban növekedésnek indult a koronavírus-fertőzöttek száma.

 

Triesztben, Milánóban és több olasz városban is négy hónapja folyamatosan tüntetéseket szerveznek a kötelező Covid-igazolványok bevezetése ellen.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!