Nyitókép: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

 

Berlin hétfőtől szigorít az oltatlanokra vonatkozó járványellenes óvintézkedéseken, akik az oltottakkal és a Covid-19 fertőzésen átesett személyekkel ellentétben nem léphetnek be az éttermekbe, bárokba, mozikba, színházakba, múzeumokba és fodrászatokba. Mindez azt jelenti, hogy számukra már a negatív koronavírusteszt sem lesz elegendő.

 

A Berlini Szenátus döntése alapján a kulturális és szabadidős létesítményekbe, illetve a középületek beltereibe csak azok a személyek léphetnek be, akik oltási vagy a fertőzésen való átesésről szóló igazolást tudnak felmutatni. Ez a kötelesség nem vonatkozik a gyerekekre, illetve azokra a személyekre, akik egészségügyi okok miatt nem oltathatják be magukat.

 

 hirdetes_300x300  

Az új rendelkezés értelmében az oltatlan személyek nem mehetnek színházba vagy múzeumba, de olyan kültéri rendezvényre sem léphetnek be, mint a futballmeccsek. A munkaadóknak azt javasolják, hogy az alkalmazottaiknak tegyék lehetővé az otthoni munkát, vagy korlátozzák a létszámot az irodákban.

 

A Berlini Szenátus szerint az új rendelkezésekkel a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésére, illetve az intenzív osztályokra nehezedő nyomásra szerettek volna reagálni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!